Mousse van limoncello met gekonfijte kumquats
bereiding
-
1
Maak de kumquats: snijd de vruchten in de lengte doormidden en verwijder de pitjes zo goed mogelijk (het is niet erg als er wat pitjes blijven zitten). Schraap de vanillepeul uit, en doe zowel het schraapsel en de peul als alle andere ingrediënten voor de gekonfijte kumquats in een kleine pan met dikke bodem. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 à 20 min. koken tot de siroop indikt en de kumquats zacht zijn. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Je kunt nu de kaneelstok, vanillepeul en de steranijs verwijderen, maar ze staan wel mooi in de glazen pot en als je ze laat zitten, geven ze nog extra smaak af. Schep de kumquats in een schoongemaakte weckpot (van 1/2 liter in dit geval) of jampot en giet de siroop erbij. Bewaar in de koelkast en consumeer binnen een week of twee.
-
2
Maak de mousse: scheid de dooiers van het wit. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Klop de eierdooiers met de suiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los hem op in het warme citroensap. Laat dit een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel eerst de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor. Verdeel over glazen en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Serveer met de gekonfijte kumquats.
-
3
-
4