Recept

Cheesecake met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor een feestje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.

  2. 2

    Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!