Cheesecake met witte chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.
-
2
Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
-
3
Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.
-
4
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.
-
5
Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.
Voorbereiding