Krokante aardbeientaart met slagroom en karamelcrème
bereiding
-
1
Zet het blikje melk ongeopend in een grote pan met water. Breng het water aan de kook, zet het vuur zachter en zet een deksel op de pan. Laat anderhalf uur zacht koken. Controleer regelmatig of het blikje onder water staat. Neem uit de pan en laat afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het maïszetmeel, het bakpoeder en het zout. Klop met de mixer de boter en de suiker witschuimig. Voeg de eidooiers en het vanilleextract toe en meng er ten slotte, op lage snelheid, het bloemmengsel door.
-
3
Vorm een bal van het deeg en rol het tussen 2 vellen bakpapier uit. Haal het bovenste vel bakpapier eraf en schuif het deeg op een bakplaat 12 à 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Klop in een schone kom de room met de suiker tot pieken. Spoel de aardbeien en snij ze in plakjes.
-
5
Open het blikje gecondenseerde melk en spatel voorzichtig een dun laagje van de karamelcrème op de taartbodem, bestrijk met een flinke laag slagroom en eindig met plakjes aardbei.
-
6