Kruidenslaatje met avocado, sinaasappel, quinoa en krab
bereiding
-
1
Spoel de quinoa en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
-
2
Blancheer de tuinbonen kort en verwijder het dunne vliesje. Spoel de sla, dille, koriander en peterselie, en zwier droog. Scheur de sla in hapklare stukken. Meng met de quinoa.
-
3
Schil de sinaasappel, à vif, met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliesjes uit. Snij elk partje nog eens door, tot fijne plakjes.
-
4
Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in plakken en besprenkel met het sap van 1 limoen. Haal het krabvlees uit de poten en kruid met peper en zout.
-
5
Meng de maïs- met de sesamolie, de wasabi en het sap van de andere limoen. Meng de vinaigrette net voor het serveren door de salade.
-
6
Verdeel over borden. Leg er de plakjes sinaasappel en avocado op. Verdeel er de krab en de tuinbonen over. Werk af met munt en serveer met de dressing.