Chocolade-hazelnootkoekjestaart
bereiding
-
1
Mix voor de bodem 100 g in stukjes gebroken koekjes met de boter en de suiker. Strijk dit mengsel egaal uit over de bodem van een ronde springvorm met een diameter van 24 cm. Zet de bodem 1 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.
-
2
Rooster de hazelnoten in een droge pan en bestrooi met het zout. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof. Breek 300 g koekjes in stukjes in een mengkom en doe er de noten bij.
-
3
Smelt voor het taartmengsel de chocolade au bain-marie. Klop de room lobbig en spatel ‘m samen met de hazelnootsiroop door de gesmolten chocolade. Giet bij het koekjes-notenmengsel. Meng alles door elkaar, maar zorg dat de koekjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel op de koekjes- bodem en zet opnieuw 1 uur in de koelkast.
-
4
Maak net voor het serveren een chocoladesaus. Breng 100 ml room aan de kook. Haal van het vuur en laat er 200 g chocolade in smelten. Bestrooi de taart met poeder suiker en serveer de warme chocoladesaus er apart bij.