Caesar salad met quinoacrumble en avocado
bereiding
-
1
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Snij de kipfilet in reepjes en bak ze krokant in de helft boter en de helft olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
2
Maak de slakropjes schoon, spoel en droog ze. Pers de citroen uit. Schil de avocado’s en snij het vruchtvlees in repen. Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
-
3
Rooster de amandelschilfers en zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Doe er de quinoa en 1 eetlepel olijfolie bij, bak verder tot de quinoa ook krokant is. Kruid met peper en zout.
-
4
Maak een dressing. Meng 4 eetlepels maïsolie met de rest van het citroensap, voeg er de room, honing en de helft van de parmezaan aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de sla, avocado en kip over borden, werk af met de dressing en de quinoacrumble. Bestrooi met de rest van de parmezaan.