Gegrilde gamba’s
bereiding
-
1
Vermeng 4 eetlepels olijfolie met het limoensap en de cajunkruiden. Doe er de gamba’s bij. Schep goed om. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
-
2
Klop met de mixerkloppers, mixer op de hoogste stand, de yoghurt op met 2 eetlepels slaolie en het witbier. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de bieslook bij. Zet afgedekt in de koelkast.
-
3
Spoel de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
-
4
Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
-
5
Bak de gemarineerde gamba’s in een hete pan met antiaanbaklaag. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn.
-
6
Bak de asperges en de tomaatblokjes kort in een koekenpan, in een likje olie. Kruid met peper en zout.
-
7
Verdeel de gamba’s en de groenten over voorverwarmde borden. Zet er de lichtjes gekoelde dressing bij in een kommetje apart. Serveer met sneetjes Frans brood.