Recept

Gegrilde gamba’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Vermeng 4 eetlepels olijfolie met het limoensap en de cajunkruiden. Doe er de gamba’s bij. Schep goed om. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

  2. 2

    Klop met de mixerkloppers, mixer op de hoogste stand, de yoghurt op met 2 eetlepels slaolie en het witbier. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de bieslook bij. Zet afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.

  4. 4

    Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.

  5. 5

    Bak de gemarineerde gamba’s in een hete pan met antiaanbaklaag. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn.

  6. 6

    Bak de asperges en de tomaatblokjes kort in een koekenpan, in een likje olie. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel de gamba’s en de groenten over voorverwarmde borden. Zet er de lichtjes gekoelde dressing bij in een kommetje apart. Serveer met sneetjes Frans brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde gamba’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!