Salade van geroosterde paprika met chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
-
2
Leg de paprikahelften met de velkant naar boven onder de hete ovengrill tot ze zo goed als helemaal zwart zijn. Doe ze in een plastic zak en sluit die goed af. Laat ze zo afkoelen. Daarna kan de schil zonder problemen worden verwijderd.
-
3
Snijd de geroosterde paprika in vrij grote stukken. Vermeng ze voorzichtig met de plakjes tomaat. Spoel de rucola en zwier de blaadjes droog.
-
4
Bak de plakjes chorizo knapperig in de olijfolie en vang de vrijgekomen olie op. Leg de plakjes chorizo op keukenpapier om uit te lekken.
-
5
Maak de dressing door wat extra olijfolie en de rodewijnazijn toe te voegen aan de opgevangen olie uit de pan.
-
6
Meng de chorizo en de stukjes geroosterd brood met de paprika-tomatensalade en maak ze aan met de dressing. Breng ze zo nodig nog op smaak met peper en zout.
-
7
Verdeel de salade over 4 borden. Werk ze af met de geroosterde pijnboompitten en de rucola. Serveer ze onmiddellijk, als de toast nog krokant is.