Romige soep van lamsoor
bereiding
-
1
Maak eerst de krokant: verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de bloem met het basilicum, het zout en de suiker in de keukenrobot. Voeg vervolgens de boter toe en mix het geheel tot een korrelig deeg. Voeg de room toe en meng alles. Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 4 gelijke parten en leg ze ongeveer 30 min. in de koelkast.
-
2
Rol het deeg uit tot een zeer dunne lap en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Borstel het deeg in met het eiwit en duw de basilicumblaadjes en de oreganoblaadjes erin. Bak de krokant 20 à 30 min. goudbruin en gaar.
-
3
Leng de visfond eventueel aan met wat water. Doe de lamsoor erbij en kook die kort. Mix de soep, open de oesters en vang het vocht op. Zeef het vocht en doe het bij de soep; voeg ook de oesters toe. Mix opnieuw, voeg de room toe en laat nog even zachtjes koken. Voeg eventueel enkele druppels citroensap bij en serveer de soep met de zureroomkrokant met verse kruiden.