Soep van groene asperges met basilicum
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Snij de harde onderkant van de asperges, snij de rest in stukjes.
-
2
Doe de olijfolie in een stoofpot. Fruit er eerst de ui in. Voeg dan de gedroogde tijm, de knoflook, de courgette en de aspergestukjes toe, maar hou de aspergepunten apart. Roerbak even. Blus met de bouillon en roer om. Laat de soep vervolgens 20 minuten garen onder deksel.
-
3
Blancheer de aspergepunten kort beetgaar in lichtgezouten water. Doe het basilicum bij de soep. Mix de soep onmiddellijk en breng ze op smaak met peper en zout.
-
4
Klop de room luchtig op. Verdeel de soep over kommetjes en werk ze af met een lepeltje opgeklopte room, de aspergepunten en de geroosterde amandelschilfers.