Gehaktballetjes met witloof-appelslaatje
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe de helft ervan in een kom met het gehakt, ei, 1 eetlepel gehakte peterselie, de kaas en het paneermeel. Kruid met peper en zout en meng. Maak er gehaktballetjes van.
-
2
Bak de balletjes rondom bruin in wat boter. Doe er de rest van de sjalot en wat extra boter bij. Zet het vuur lager en laat garen tot de sjalot zacht is en de balletjes gaar zijn.
-
3
Maak het witloof schoon, verwijder de bittere kern en snij het in reepjes. Spoel de appel en snij hem in partjes en vervolgens in plakjes. Spoel de spinazie. Hussel alles door elkaar.
-
4
Maak een vinaigrette van de mosterd met de honing, olie en azijn. Verdeel de vinaigrette over de salade en werk af met de rozijnen.
-
5
Serveer de gehaktballetjes met de salade.