Paella met kalkoen en chorizo
bereiding
-
1
Snipper de ui.
Ontvel, ontpit de tomaten en snij in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snij de kalkoenborst in reepjes.
Snij de chorizo in plakjes.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en stoof daarin de ui glazig.
Voeg er de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten aan toe en stoof kort mee.
Giet er de wijn bij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.
-
3
Giet de bouillon bij de rijst en roer goed.
Doe er de saffraan bij, de knoflook, peper en zout.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
-
4
Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olie.
Kruid met peper en zout.
-
5
Roer de kalkoenreepjes, de plakjes chorizo en de rest van de blokjes tomaat door de paella, en zet de pan nog 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
Bestrooi met peterselie en serveer.
Voorbereiding