Kipfilet gevuld met olijven en yoghurtsaus
bereiding
-
1
Spoel 4 kipfilets van elk 200g en dep ze droog.
Snij ze in zodat je de kipfilet plat kunt openklappen.
Strooi er peper, zout en wat oregano over.
-
2
Hak 30 g groene, ontpitte olijven fijn, samen met de blaadjes van het bosje peterselie.
Snipper een knoflookteentje en rasp de schil van 1/2 onbehandelde citroen.
-
3
Meng in een kommetje de olijven, peterselie, knoflook en citroenzeste met 30 g geraspte pecorino en wat olijfolie tot een gladde pasta.
-
4
Bestrijk er de kipfilets mee, klap ze dicht en zet vast met een satéprikker.
Bak de kip in 2 eetlepels olijfolie 7 à 8 minuten langs beide kanten.
-
5
Pel 300 g tomaten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
Snipper een sjalotje fijn.
Stoof aan in 2 eetlepels olijfolie en doe er 450 g jonge spinazie, een fijngesnipperd teentje knoflook en de tomatenblokjes bij.
-
6
Roerbak tot de spinazie slinkt en breng op smaak met peper en zout.
Haal de kip uit de pan, blus de aanbaksels met 50 ml droge wijn en 100 ml kippenbouillon, laat 2 minuten inkoken.
-
7
Meng er 200 g Griekse yoghurt en 2 eetlepels citroensap door.
Serveer de kip met de spinazie en yoghurtsaus.