Tortilla met aardappel en puntpaprika
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Spoel de papprika's , verwijder zaadjes en zaadlijsten.
Snij ze in blokjes.
Pel en plet de knoflook.
Laat de paprikablokjes en de knoflook 5 minuten zacht stoven in een beetje olijfolie.
Kruid met oregano, peper en zout.
-
3
Vet een (vierkante) bakvorm in met olie.
Leg er de aardappelen en groenten in laagjes in.
-
4
Klop de eieren los met de peterselie, peper en zout.
Schenk ze bij de groenten.
-
5
Zet 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 °C voorverwarmde oven, of tot de eieren gestold zijn.
Schakel de laatste minuten de grill in, zodat de bovenkant mooi kleurt.
-
6
Laat de tortilla een beetje afkoelen in de vorm, zodat ze er makkelijk van loskomt.
Ontvorm ze en snij ze in stukken.
Lekker lauw of op kamertemperatuur. Maar niet ijskoud !
Voorbereiding