Linguine met kerstomaten en schelpjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de peper en snij, zonder de zaadjes, in ringen. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kerstomaten en meng ze met 1 eetlepel olijfolie. Leg ze op een ovenblik en leg er 1/3 van de knoflook bij. Zet 20 minuten in de oven tot ze bijna barsten. Neem uit de oven en zet opzij.
-
2
Stoof de rest van de knoflook en de chilipeper aan in olijfolie op een laag vuur. Verhoog na 2 minuten het vuur en schenk er de wijn bij. Voeg de schelpen toe en dek af. Laat 7 minuten koken tot alle schelpen open zijn.
-
3
Schep de venusschelpen uit de pan en hou ze opzij. Zeef het vocht en vang op in een kom. Maak de pan schoon en doe de jus er opnieuw in. Voeg de tomaten, peterselie en het basilicum toe. Kruid naar smaak met zout. Laat zachtjes koken op middelhoog vuur en werk op met een klontje boter. Leg er de schelpen in.
-
4
Kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en meng met de schelpjessaus. Serveer meteen.