Chickensticks met meloensalsa
bereiding
-
1
Spoel de kipfilet, dep droog met keukenpapier en snij in dunne, schuine sneetjes. Kruid met peper en zout en druppel er het citroensap over.
-
2
Klop de eieren los. Wentel de kip in de bloem, haal door ei en paneer met paneermeel.
-
3
Verhit de olie en bak de kipreepjes aan alle kanten in 4 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met koele meloensalsa.
Pittige meloensalsa
-
1
Ontpit en schil de meloen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de ui en hak fijn. Spoel de koriander, schud droog, pluk de blaadjes en hak die fijn.
-
2
Was de pepertjes, snij het rode door- midden, maar laat het groene heel. Ver- wijder de pitjes. Snipper het rode peper- tje fijn en snij het groene in fijne ringen.
-
3
Roer de honing los in het limoensap, kruid met peper en zout en meng met de meloenblokjes, de pepertjes, de ui en de koriander. Schep de meloensalsa in een glazen pot en zet minstens 1 uur in de koelkast. Lekker bij gevogelte in alle mogelijke bereidingen: gegrild, gepaneerd, gelakt of gerookt.