Klassieke Griekse salade met feta en tzatziki
bereiding
-
1
Maak eerst de tzatziki. Spoel en rasp de kom- kommer en laat goed uitlekken in een zeef. Pel en snipper het teentje knoflook. Hak de dille fijn. Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook, dille en olijfolie. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
-
2
Snij de ciabatta in sneetjes van ± 1 cm dik, bestrijk met olijfolie en leg even op de grill.
-
3
Spoel de sla en zwier droog. Spoel de tomaten en snij in partjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Maak een salade met de sla, tomaat, rode ui, olijven en verkruimel er de feta over.
-
4
Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie en de wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing, werk af met wat dille en serveer er de stukjes toast en de tzatziki bij.