Griekse kipsalade
bereiding
-
1
Meng de geraspte citroen, oregano en een snuf peper onder het grof zeezout. Wrijf er de kipfilets mee in. Verhit een pan met boter en olijfolie en bak er de kipfilets goudbruin in. Verlaag de temperatuur en bak verder tot ze binnenin gaar zijn. Draai regelmatig om. Laat afkoelen.
-
2
Maak de tzatziki. Rasp de komkommer en laat goed uitlekken. Roer er de yoghurt, de geperste look, de verse kruiden en 2 eetlepels olijfolie onder. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
3
Maak de ijsbergsla schoon en snij in repen. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snipper de rode ui fijn en snij de komkommer in plakjes. Doe alle groenten in een grote kom.Meng 5 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn, de peterselie, suiker, peper en zout. Verdeel de helft van de dressing over de salade.
-
4
Snij de afgekoelde kip in repen. Leg bovenop de salade en werk verder af met de zwarte olijven en verbrokkelde feta. Serveer met de tzatziki en de resterende dressing.