Recept

Kokostaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog wat kokosmelk in huis die bijna over datum is? Je maakt er deze taart mee.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Bedek met een vel bakpapier, doe er een steunvulling in en bak de taartbodem 15 min. blind. Haal de steunvulling eruit en bak nog 10 à 15 min. verder, tot de bodem gaar is en mooi goudbruin. Laat de taart- bodem afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie, bestrijk de taart ermee en laat opstijven.

  3. 3

    Zet een ruime kom met een zeef klaar. Klop de eidooiers met 125 g suiker, het maïszetmeel en zout los in een kom. Breng de melk en kokosmelk aan de kook in een pannetje. Giet de kokende melk al kloppend op het eimengsel. Klop tot een homogene massa. Giet alles weer in het pan- netje en laat op een zacht vuur indikken zonder te koken. Als je op de achterkant van een lepel een lijn kunt trekken die niet meteen dichtloopt, is de crème klaar. Roer geregeld om.

  4. 4

    Giet de crème in de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Laat de taart afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en verdeel in een dikke laag over de taart. Rooster de kokosvlokken in een droge pan en bestrooi er de taart mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokostaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!