Recept

Pompoenramen met gerookte eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Herfstig soepje.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne halve plakjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes in reepjes. Snij het pompoenvruchtvlees in blok- jes van ± 1,5 cm. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een ruime pan op een matig vuur. Doe er de ui, gember en knoflook in en laat 5 minuten zachtjes stoven. Doe de paddenstoelen en het pepertje erbij en roerbak 2 à 3 mi- nuten. Voeg de pompoenblokjes en zout toe en roerbak nog 1 minuut.

  3. 3

    Voeg de kippenbouillon, kokosmelk en currypasta toe, breng aan de kook en laat 7 à 8minuten garen op een middelhoog vuur. Voeg de noedels toe en laat nog een 4-tal minuten koken tot de noedels gaar zijn.

  4. 4

    Schep de soep in kommen en werk af met de eendenborst, peper en plukjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenramen met gerookte eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!