Recept

Flatbread met ceviche met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Platbroodjes met zalm, onze favoriete fastfood.

bereiding
  1. 1

    Meng de gist met de suiker, de melk en 75 ml water op kamertemperatuur. Laat 5 minuten rusten, tot het mengsel luchtbelletjes vormt. Meng in een grote kom de bloem met het zout. Doe de olie bij het gistmengsel, giet beetje bij beetje bij de bloem en meng goed. Kneed het deeg tot het elastisch is. Leg het in een ingevette kom, dek af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Snij de zalmfilet in reepjes, doe in een kom en giet er het citroensap en de olijfolie over. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten in de koelkast marineren.

  3. 3

    Pel de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kruiden en de lente-uien en hak fijn. Meng alles met de gojibessen.

  4. 4

    Verwarm een grillpan. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, rol elk deel dun uit. Gril ze aan elke kant 1 à 2 minuten in de grillpan, zodat je platte broodjes krijgt.

  5. 5

    Beleg het flatbread met de gemarineerde zalm en de avocadomengeling. Vouw dicht en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flatbread met ceviche met zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!