Recept

Tonijn-witloofsalade met platbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker koken voor een prikje…

Liever een ander visje? Je kunt in plaats van tonijn uit blik ook gerookte vis, zoals makreel of forel, gebruiken voor dit recept.

bereiding
  1. 1

    Hou enkele blaadjes van het witloof heel en snij de rest in reepjes. Laat de tonijn goed uitlekken en breek hem in stukken. Maak de selder schoon en snij hem in schuine reepjes. Meng de tonijn, de witloofreepjes en -blaadjes, de bonen en de selder onder elkaar.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Mix de peterselie met de knoflook, de witte¬wijnazijn en een scheut olijfolie tot een gladde saus. Kruid de vinaigrette met peper en zout. Giet 2/3 van de vinaigrette bij de salade en hussel goed onder elkaar.

  3. 3

    Kneed een soepel deeg van de bloem, de yoghurt en het zout. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie uit op een met bloem bestoven werkblad. ¬Bestrijk de deegrondjes met olijfolie en bak ze langs beide kanten goudbruin in een hete pan of grillpan.

  4. 4

    Leg 1 flatbread op elk bord en schep er de tonijn-witloofsalade op. Werk de flatbreads af met de extra peterselie en geef er de rest van de vinaigrette bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tonijn-witloofsalade met platbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!