Aardappelsoep met vis
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de selder schoon en snij ‘m in boogjes. Spoel de prei en snij ‘m in dunne reepjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
-
2
Verhit de olijfolie en fruit alle groenten 5 minuten. Kruid met peper en zout, giet er de bouillon bij en voeg het laurierblad toe. Dek af, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
-
3
Spoel de vis, dep droog, snij in hapklare stukken en bak 1 à 2 minuten in hete boter. Kruid met peper en zout.
-
4
Laat de mais uitlekken. Verwijder de lau- rier uit de soep en stamp een deel van de aardappelen fijn. Voeg de maiskorrels, room en vis toe en meng alles door elkaar. Warm nog 5 minuten door op een zacht vuur, kruid bij met peper en zout en serveer.