Pad Thai op z'n Vlaams
bereiding
-
1
Week de rijstnoedels 2 uur in lauw water.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Snij de witloofstronken doormidden, verwijder de harde kern en snij in reepjes. Spoel onder de kraan. Spoel de bieslook en hak fijn. Spoel de limoen en snij in partjes.
-
3
Stamp de walnoten grof in de vijzel en rooster ze kort in een hete koekenpan.
-
4
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de sjalot 30 seconden. Zet het vuur lager en voeg het ei toe. Roerbak 1 minuut.
-
5
Roer het eimengsel naar één kant van de pan. Haal de noedels uit het water en doe ze in de wok. Meng het ei eronder. Voeg de Pad Thai-saus toe en roerbak de noedels in 4 minuten beetgaar. Voeg de suiker, het chilipoeder en de vissaus toe.
-
6
Meng het witloof en de bieslook onder de noedels en roerbak nog 2 minuten. Strooi de garnalen en de geroosterde noten over de noedels. Serveer met de limoenpartjes.