Recept

Wortelsalade met geitenkaas en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de wortelen ongeschild in een ovenschaal en besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.

  2. 2

    Kneus twee teentjes look en leg ze met enkele takjes tijm bij de wortelen. Snij de sinaasappel doormidden en pers het sap van 1 helft over de wortelen. Snij de andere helft in partjes en verdeel ze over de wortelen. Bak 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de teentjes look uit de ovenschaal. Werk af met granaatappelpitten en stukjes geitenkaas. Serveer met een Oude Geuze Oud Beersel.

  4. 4


    WINTERSE KOST
    Wie zegt dat salades enkel voor de zomer zijn? Deze wintersalade met geroosterde worteltjes bewijst het tegendeel. De zoete en aardse smaak van de wortelen vindt tegengewicht in de wat zurige verse geitenkaas van Chevra Flandria. Oude Geuze Oud Beersel, een bier van spontane gisting met een fruitige neus en hoppige toets, is het ideale drankje voor bij deze gezonde salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelsalade met geitenkaas en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!