Recept

Groentensatés met cashewnotenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika’s, courgette en aubergine en snij in gelijke stukken. Prik de groenten op de satéstokjes. Smeer in met olijfolie en kruid met flink wat peper en zout.

  2. 2

    Verhit een grillpan en gril de groentespiesjes aan alle kanten tot ze beetgaar zijn. Snij de citroen in 4 dikke plakken en gril ze zo’n 2 minuten aan beide kanten tot ze schroeiplekjes krijgen.

  3. 3

    Gaar de couscous volgens de aana wijzingen op de verpakking. Kruid met een beetje zout en voeg wat boter toe. Snij de halfgedroogde tomaatjes doormidden en voeg toe aan de couscous. Spoel de spinazie en voeg toe aan de couscous.

  4. 4

    Serveer de sateetjes samen met de couscous, de gegrilde citroenen en de pesto.

Voor de pesto
  1. 1

    Maak de pesto. Rooster de noten in een droge pan. Pel de knoflook. Rasp de parmezaan. Hak de peterselie, noa ten, parmezaan en knoflook in de keukenrobot niet te fijn. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe tot je een smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentensatés met cashewnotenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!