Boterham met rode biet, zure haring en dille
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in ringen. Pel en plet de knoflook. Doe de ui, knoflook, laurier, peperbolletjes, mosterdzaad azijn, 1 koffielepel zout en 250 ml water in een roestvrijstalen pan. Breng aan de kook en laat 6 minuten zacht koken. Laat volledig afkoelen. Haal de ui uit de pan.
-
2
Snij de haringen telkens in 2 filets en verwijder de graat. Leg ze met de huidzijde op de snijplank. Verdeel de ui over de visfilets en rol ze op. Stop de rolmopsen in een glazen bokaal en overgiet met het azijnwater en de smaakmakers. Laat minstens 4 dagen marineren in de koelkast alvorens te serveren.
-
3
Snij de rode biet in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Snij de rolmops in gelijke stukken van ongeveer 1,5 cm. Beleg de boterham met blokjes rode biet en schik daarop de haring.
-
4
Meng de mierikswortel met de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Lepel wat van de zure room over de rode biet en de haring. Werk af met grofgehakte dille.