Kaastaartjes met havermoutbodem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de koekjes in een grote diepvrieszak, sluit af en rol er met de deegrol over tot ze helemaal verkruimeld zijn. Meng de kruimels met de boter. Zet de ringen op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de koekjesmengeling over, druk aan. Bak 8 à
10 minuten in de oven. Laat afkoelen in de ringen. -
2
Week de gelatine even in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm het citroensap met de schil, los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de roomkaas los. Klop 2 à 3 eetlepels van de roomkaas door het gelatinemengsel, meng dan het gelatinemengsel door de rest van de roomkaas. Spatel er de slagroom door.
-
3
Verdeel de vulling over de dresseerringen, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Haal de taartjes uit de koelkast. Verwijder de folie, ontvorm ze en lepel er wat mangocoulis over.
-
5
Tip! Leg een mes in heet water, droog het af en ga ermee langs de randen van de taartjes. Zo haal je ze er mooi uit.