Recept

Kalfstajine met kweepeer, wortelen en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kweepeer is een van onze favoriete herfstingrediënten. Wist je dat het in de Marokkaanse keuken vaak gebruikt wordt? Heerlijk in tajine, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij in staafjes. Schil de kweepeer en snij in partjes. Pers 1 helft van de citroen uit, snij de andere helft in plakjes. Breng water aan de kook, met het kaneelstokje en het citroensap. Blancheer daarin de wortelen en kweepeer 5 minuten. Laat uitlekken.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een tajine of pan met dikke bodem en schroei de stukken vlees rondom aan. Voeg de gesnipperde ui toe en kruid met de ras el hanout, peper en zout. Roer goed om. Voeg een bodempje water toe en laat een halfuur op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Voeg de wortelen en de stukken kweepeer toe, besprenkel met de honing, de saffraan en voeg de citroenplakjes toe. Schep om en laat nog 30 minuten stoven.

  4. 4

    Schep de tajine in potjes, bestrooi met sesamzaadjes en verse kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfstajine met kweepeer, wortelen en honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!