Gele viscurry
bereiding
-
1
Ris de blaadjes van de rozemarijn en doe ze bij de groenten. Voeg de kerstomaatjes toe en laat nog enkele minuten roerbakken tot de tomaatjes knappen. Serveer de kippenboutjes met de lauwwarme salade. Lekker met gebakken patatjes.
-
2
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Spoel de puntpaprika en het pepertje. Verwijder de zaadlijsten. Hak het pepertje fijn en snij de paprika in kleine stukjes.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en sjalot glazig. Voeg het pepertje en de paprika toe. Kruid met het currypoeder en ver kruimel het bouillonblokje in de pan. Roerbak even en voeg de kokosmelk toe. Voeg 200 ml water toe en laat 10 minuten sudderen.
-
4
Voeg de tarwekorrels toe aan de curry. Snij de vis in hapklare stukken en schep samen met de zoete aardappel onder de curry. Laat nog 5 minuten sudderen tot de vis net gaar is.
-
5
Verdeel de curry over kommetjes. Spoel de koriander, hak fijn en werk er de curry mee af.
Tip! Heb je nog wat zalm of scampi's in de diepvries? Doe ze er gerust bij, een curry is ideaal om restjes in te verwerken.