Bloemkoolrisotto met salie en spek
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten. Fruit aan in olijfolie en voeg na enkele minuten de rijst toe. Laat de rijst glazig worden en giet er de amandel melk bij. Zet het vuur lager en voeg een pollepel bouillon toe wanneer de melk bijna volledig is opgenomen. Voeg telkens weer bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen. Ga zo door tot de rijst beetgaar is.
-
2
Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hak de helft van de bloemkool fijn in de keuken machine. Stoom de rest in 4 minuten beetgaar. Snij het spek in stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof. Voeg de bloemkool roosjes toe en laat 3 minuten meebakken.
-
3
Voeg de bloemkool couscous toe aan de risotto. Rasp de helft van de parmezaan onder de risotto en kruid met zwarte peper en eventueel nog wat zout. Hak de amandelen grof.
-
4
Verdeel de risotto over de borden. Schep de bloemkool en de spekjes erop. Werk af met enkele blaadjes salie, de gehakte amandelen, de rest van de parmezaan en een snuifje chilivlokken.