Gegrilde gamba's met lentegroenten en aioli
bereiding
-
1
Snij de gamba’s met een scherp mes in op de rugkant en verwijder het darmkanaal. Doe ze met het citroensap in een kom. Kruid met een snuif cayennepeper en zout. Overgiet met
6 el olijfolie, schep om. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. -
2
Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes, schil de wortelen maar laat er nog een stukje van het loof aan. Spoel de aardappelen. Stoom alles beetgaar. Laat afkoelen. Kook de kwarteleitjes hard. Pel en halveer ze.
-
3
Maak de aioli. Pel de knoflook, snij de teentjes doormidden, haal het kiempje eruit en hak grof. Doe ze met het zout en de eidooiers in een vijzel. Wrijf tot een fijne pasta. Doe in een kom en klop er de olie door, tot je een gebonden sausje krijgt. Kruid met citroensap, peper en fleur de sel.
-
4
Laat de grillpan goed heet worden. Haal de gamba’s uit de marinade en bak ze enkele minuten aan beide kanten, tot ze mooi roze zijn.
-
5
Leg de groenten en gamba’s op een bord. Serveer met aioli om de groenten en de gamba’s in te dippen.