Pasta met broccoli, spinazie, kip en knoflook
bereiding
-
1
Kruid de kipfilet met peper en zout. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin en gaar in een pan met boter. Laat de kip een beetje afkoelen. Trek het vlees in stukjes met 2 vorken.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Smelt 2 el boter in een pannetje, bak er de panko goudbruin in aan. Kruid met peper en zout en haal van het vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Spoel de spinazie, zwier droog en hak grof. Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 el boter in een pan, stoof er de knoflook in aan zonder te laten kleuren. Doe er de kip, spinazie en broccoli bij, voeg de room toe en laat even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Meng van het vuur de pasta en parmezaan door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met het pankomengsel en serveer meteen. Werk eventueel af met nog wat jonge blaadjes spinazie.