Paella met schelpjes en groenten
bereiding
-
1
Spoel de venusschelpen grondig. Pel en pers de knoflook. Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snij de paprika in staafjes en de venkel en tomaten in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig. Voeg knoflook, venkel, paprika en tomaat toe en bak 5 minuten.
-
2
Voeg de specerijen toe aan de groenten en schep er dan de rijst bij. Roer goed om en bestrooi met saffraan. Blus met de sherry.Breng op smaak met zout en schenk er de bouillon over. Laat 15 minuten zachtjes verder garen.
-
3
Dop de tuinbonen en de erwten. Hou enkele gevulde peulen opzij. Verdeel ze, halverwege de gaartijd, samen met de venusschelpen over de paella. Dek af met aluminiumfolie, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten onder de folie verder garen. Werk af met tuinkers en serveer.