Recept

Paella valenciana met volkorenzilvervliesrijst, kip en prinsessenboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: let goed op de gaartijd van de rijst, die kan erg verschillen.

De klassieke paella dankt zijn kenmerkende gele kleur aan het gebruik van saffraandraadjes. Rijst heeft namelijk de eigenschap om behalve vocht ook kleur op te nemen. Kies voor saffraan van goede kwaliteit met veel smaak, laat de draadjes op voorhand wellen in water en voeg ze pas tegen het einde van de bereidingstijd toe. Reken op 1 draadje saffraan per persoon.

In een paella valenciana wordt er klassiek gewerkt met kip en konijn. Wie geen fan is van konijn, kan dit weglaten. Kies sowieso voor kippenboutjes in plaats van kipfilets. Die bevatten iets meer vet, maar geven ook veel smaak aan de paella.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Maak de boontjes schoon. Kruid de kippenboutjes met peper, zout en de kippenkruiden.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en korst de kippenboutjes aan. Voeg dan de knoflook en de ui toe en laat ze even mee stoven. Voeg 100 milliliter water toe en laat de kip zachtjes 20 minuten garen, eventueel onder deksel.

  3. 3

    Voeg nadien de boontjes, de rijst, de bouillon en de saffraandraadjes toe. Laat nog zo’n 15 à 20 minuten garen, afhankelijk van de kooktijd van de rijst.

  4. 4

    Hak de bladpeterselie fijn. Strooi de peterselie over de paella en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella valenciana met volkorenzilvervliesrijst, kip en prinsessenboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!