Ovenzalm met limoenfrisse kruiden
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zalm en dep droog met keukenpapier. Spoel de limoenen, snij er twee in dunne plakjes en rasp en pers de derde. Snipper een half bosje lente-ui.
-
2
Maak 6 à 8 inkepingen in de velkant van de vis en stop er telkens een schijfje limoen en een blaadje laurier in. Bestrooi de zalm goed met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en vul de buikholte met de dille, rozemarijn en 1 bosje lente-ui. Zet de vis 25 à 30 minuten in de oven.
-
3
Maak de groene asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Gril ze kort gaar op de bbq of de grillplaat. Besprenkel met limoensap en bestrooi met limoenrasp en peper en zout.
-
4
Haal de vis uit de oven, bestrooi met gesnipperde lente-ui en besprenkel met citroensap. Serveer met de gegrilde groene asperges