Butternut-bloemkoolcurry met lamsgehakt
bereiding
-
1
Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel in kleine roosjes en spoel ze. Snij de pompoen in blokjes.
-
2
Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui en knoflook in 2 à 3 minuten glazig. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak het in 3 minuten rul en goudbruin.
-
3
Voeg de pompoen en bloemkool toe en roerbak de groenten even mee. Strooi er de ras-el-hanout bij, kruid met peper en zout en roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
-
4
Roer er de tomatenpuree door en blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes stoven onder deksel. Roer af en toe om.
-
5
Spoel intussen de koriander, schud droog en snij in reepjes. Verdeel de curry over 4 kommen, druppel er de yoghurt over en bestrooi met koriander. Lekker met Turks brood.