Recept

Butternut-bloemkoolcurry met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel in kleine roosjes en spoel ze. Snij de pompoen in blokjes.

  2. 2

    Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui en knoflook in 2 à 3 minuten glazig. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak het in 3 minuten rul en goudbruin.

  3. 3

    Voeg de pompoen en bloemkool toe en roerbak de groenten even mee. Strooi er de ras-el-hanout bij, kruid met peper en zout en roerbak tot de aroma’s vrijkomen.

  4. 4

    Roer er de tomatenpuree door en blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes stoven onder deksel. Roer af en toe om.

  5. 5

    Spoel intussen de koriander, schud droog en snij in reepjes. Verdeel de curry over 4 kommen, druppel er de yoghurt over en bestrooi met koriander. Lekker met Turks brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!