Maïskolven met jalapeñoboter
bereiding
-
1
Maak de boter. Boen de limoen schoon onder heet water en dep droog. Rasp de schil en pers het sap uit. Spoel de koriander, schud droog en hak fijn.
-
2
Roer de geraspte limoenschil en 1 eetlepel van het sap door 100 g zachte boter, samen met de gehakte pepers, de koriander, honing en een snuifje zout. Rol de boter in vershoudfolie, draai tot een worstje en laat opstijven in de koelkast.
-
3
Kook de maïskolven in 15 minuten beetgaar in lichtgezouten water en laat uitlekken. Smeer ze in met de rest van de boter en gril ze 7 à 10 minuten op de barbecue op het rooster op middelhoge tot hoogste stand tot ze lichtjes kleuren. Keer de kolven af en toe een kwartslag om.
-
4
Rooster de kokos droog in een koekenpan met anti- aanbaklaag tot hij begint te kleuren en strooi over de gegrilde maïskolven. Garneer met een paar plukjes verse koriander en serveer met de jalapeñoboter er apart bij.