Recept

Maïskolven met jalapeñoboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de boter. Boen de limoen schoon onder heet water en dep droog. Rasp de schil en pers het sap uit. Spoel de koriander, schud droog en hak fijn.

  2. 2

    Roer de geraspte limoenschil en 1 eetlepel van het sap door 100 g zachte boter, samen met de gehakte pepers, de koriander, honing en een snuifje zout. Rol de boter in vershoudfolie, draai tot een worstje en laat opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Kook de maïskolven in 15 minuten beetgaar in lichtgezouten water en laat uitlekken. Smeer ze in met de rest van de boter en gril ze 7 à 10 minuten op de barbecue op het rooster op middelhoge tot hoogste stand tot ze lichtjes kleuren. Keer de kolven af en toe een kwartslag om.

  4. 4

    Rooster de kokos droog in een koekenpan met anti- aanbaklaag tot hij begint te kleuren en strooi over de gegrilde maïskolven. Garneer met een paar plukjes verse koriander en serveer met de jalapeñoboter er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maïskolven met jalapeñoboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!