Gegrilde Romeinse sla met notencrunch
bereiding
-
1
Maak de dressing. Pel de knoflook, hak het fijn en roer het door de Griekse yoghurt, samen met de rest van de ingrediënten. Zet koel weg.
-
2
Kneus de peperkorrels in de vijzel. Rooster de walnoten kort zonder vetstof in een koekenpan met anti- aanbaklaag. Laat samen met de peperkorrels, de honing, de rozemarijnnaaldjes en een klein scheutje water 3 minuten karamelliseren. Spreid de noten uit op bakpapier en bestrooi met zout. Laat afkoelen en hak grof.
-
3
Spoel de tomaten. Spoel de sla, schud goed droog en snij de kroppen in de lengte doormidden. Kwast de snijkanten in met olie en leg de slahelften – met de snijkant naar onderen – op de grill op de hoogste stand. Leg de tomaten erbij en laat 5 minuten roosteren.
-
4
Leg de slahelften op een houten plank, druppel er de knoflookdressing over, bestrooi met notencrunch en werk af met de geroosterde tomaten en wat gehakte kruiden.