Taart met rundvlees, courgette en maïs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt 30 g boter. Leg een vel lodeeg in de vorm, bestrijk met boter. Leg er een tweede vel over, bestrijk opnieuw met boter. Laat de vellen elkaar overlappen en werk verder tot de volledige vorm bekleed is. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitkomt.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette, halveer ze en snij in plakjes van 2 cm dik.
-
3
Bak het gehakt rul in een pan met olie. Voeg de courgette, ui en knoflook toe, roerbak verder en kruid met peper, zout en tabasco. Meng er de maïs door.
-
4
Verdeel het mengsel over het deeg en bak 20 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is. Haal de taart uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer met Griekse yoghurt en gehakte peterselie. Lekker warm of koud.