Recept

Tiella met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in fl interdunne schijfjes. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in ringen en hak de kno ook fijn. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Giet een beetje olijfolie in de tiella of aardewerken schotel en verdeel er de ui over. Bestrooi met de knoflook en dek af met de helft van de aardappelen. Schik die er dakpansgewijs over.

  3. 3

    Strooi de rijst en de parmezaan over de aardappeltjes. Kruid met peper en zout. Voeg 350 ml water toe. Snij de kip in stukken en verdeel ze over de schotel. Kruid met peper en leg er een laagje tomaat op. Dek het geheel af met de resterende plakjes aardappel en schik die opnieuw dakpansgewijs. Giet er nog wat olijfolie over en gaar 1 uur in de oven.

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiella met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!