Artisjok-aspergesalade
bereiding
-
1
Breng ruim water aan de kook met het sap van 1⁄2 citroen en een snuifje zout. Kook de artisjokken in 20 à 25 minuten gaar. Laat ze uitlekken en snij ze in plakken.
-
2
Maak de marinade. Meng de olijfolie met het citroensap en de siroop en kruid met peper. Meng
de aspergepunten en de artisjokken onder de marinade en laat 15 minuten trekken. -
3
Snij het brood in dobbelsteentjes. Pel de kno ook en snij in plakjes. Verhit de olijfolie en bak hierin het brood en de kno ook lichtbruin en knapperig. Pel en prak de hardgekookte eieren. Hak de ansjovisfilets fijn en meng onder het ei. Spoel de peterselie en ris de blaadjes.
-
4
Gril de artisjokken en aspergepunten enkele minuten in de grillpan. Voeg eventueel wat marinade toe als de groenten te snel kleuren.
-
5
Schik de asperges, de artisjokken en de peterselie op een schaal, strooi er het ei-ansjoviskruim en de knoflookcroutons over, kruid met peper en zout en lepel er de rest van de marinade over.