Gevulde kalfsrolletjes met rijst
bereiding
-
1
Spoel de courgette en de paprika en snij in staafjes. Stoof ze enkele minuten aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrijk de kalfslapjes met olijfolie, kruid met peper, zout en rozemarijn.
-
2
Leg wat van de groenten op de kalfslapjes, rol op, wikkel er een sneetje spek rond en maak vast met een prikker.
-
3
Gril de rolletjes zo’n 12 à 15 minuten, draai ze geregeld om. Bestrijk ze nu en dan met de barbecuesaus voor een mooi gelakt resultaat. Serveer ze met wat extra saus en een van de rijstsalades.
Rijstsalade
-
1
Snij 4 lente-uien in ringen. Spoel 150 g maïs en laat uitlekken. Meng met de rijst, kruid met peper en zout, en schep goed om.
Ingrediënten voor
4 personen- kalfslapjes (ongeveer 500 g)8
- ontbijtspek8 plakjes
- courgette1
- rode paprika1
- groene mini-asperges1 bosje
- ui (in reepjes)1
- rozemarijn (fijngehakt)1 el
- barbecuesaus100 ml
- olijfolie
- peper en zout
Rijstsalade
- lente-uien4
- mais150 g
- peper en zout
- rijst (gekookt, afgekoeld)200 g