Pannenkoeken met asperges en gerookte zalm
bereiding
-
1
Meng de bloem voor de pannen koeken met een snuifje zout, de eieren en melk tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten, doe er dan de gesmolten boter bij.
-
2
Spoel ondertussen de asperges, breek de harde uiteinden eraf. Blancheer 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uit lekken. Spoel de radijzen, maak schoon en snij in fijne plakjes.
-
3
Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Roer 1/31⁄3van de kruiden door het pannenkoekenbeslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak dunne pannen koeken van het beslag.
-
4
Beleg de pannenkoeken met zalm, radijsjes en groene asperges. Strooi er de rest van de kruiden over. Serveer met een partje citroen. Lekker met kruidenkaas of tzatziki.