Pecorinoballetjes met spinaziepesto
Basisrecept balletjes
-
1
Meng 1,2 kg gemengd gehakt met 2 eidooiers, 4 el paneermeel, peper en zout. Dit is de basis voor je balletjes. Verdeel het gehakt in 3 gelijke delen. Voor het recept 'pecorinoballetjes met spinaziepesto' heb je 1/3 nodig van al het gehakt.
Voor de rest
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de balletjes. Rasp de pecorino. Spoel de kruiden, pel de knoflook en snipper alles fijn. Meng met de kaas en de pijnboompitten onder het bereide gehakt. Rol hapklare balletjes van het mengsel.
-
2
Schik de balletjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bak de balletjes 20 minuten in de oven.
-
3
Rooster de pijnboompitten voor de pesto. Doe ze samen met geraspte pecorino, een gepeld teentje knoflook, spinazie en basilicum in de blender en mix, leng aan met olijfolie tot een felgroene pesto. Breng op smaak met het citroensap. Serveer de balletjes met de pesto.