Recept

Papajasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade met een exotisch tintje, en bovendien extra snel klaar.

bereiding
  1. 1

    Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Rooster de pindanoten en hak ze grof. Schil en rasp de papaja. Maak de prinsessenbonen schoon en snij ze in 3 stukken.

  2. 2

    Plet de chilipeper en de teentjes knoflook in een grote vijzel. Voeg vervolgens de palmsuiker en de helft van de boontjes toe en duw opnieuw kort met de vijzel zodat de smaken eruit worden geperst.

  3. 3

    Giet het limoensap en de vissaus erbij. Meng goed zodat alle smaken zich vermengen. Voeg dan de tamarindesaus toe, de papaja en de rest van de boontjes. 'Kneed' alles door elkaar, let wel op dat het geen mousse wordt. Daarna kunnen de stukjes tomaat en de pindanoten mee in de vijzel. Wrijf nog een beetje verder.

  4. 4

    Proef! Als de dressing niet zout genoeg is, voeg dan nog wat vissaus toe. Niet zuur genoeg? Dan mag er limoensap bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papajasalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!