Kousenband met eitjes en pindasaus
bereiding
-
1
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen, pel en halveer ze.
-
2
Maak de pindasaus. Breng de pindakaas samen met 150 milliliter water, de sambal, de suiker, de ketjap en het limoensap al roerend aan de kook. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Giet er nog wat extra water bij als de pindasaus te dik is.
-
3
Maak de kousenband schoon en snij de peulen in stukken. Spoel de courgette en snij ze in plakken. Kook de kousenband beetgaar in lichtgezouten water. Kook de courgetteplakken 1 minuut in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Blancheer de sojascheuten 2 minuten in lichtgezouten water.
-
4
Leg de kousenband, de courgette en de sojascheuten op een schaal. Leg er de halve eieren bij. Werk af met de koriander en serveer met de warme pindasaus.