Geroosterde aubergines met kikkererwt, kaneel en amandel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines, halveer ze in de lengte en snij de helften in met een mesje. Kwast in met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aubergines
30 minuten in de oven. -
2
Fruit in een zware pan de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg de harissa, het komijnzaad en de kaneel toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomaten toe en laat 20 minuten zacht koken. Voeg de kikkererwten en citroenrasp toe en laat 15 minuten stoven.
-
3
Rooster de amandelen goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen, hak fijn en voeg toe aan de tomatensaus.
-
4
Spoel de munt en snij fijn, meng door de yoghurt en kruid met peper en zout. Haal de goudbruine auberginehelften uit de oven en besprenkel ze meteen met citroensap. Serveer met de gestoofde kikkererwten en tomaten, wat muntyoghurt en verse koriander.