Lamskoteletjes met auberginesalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines in hapklare stukken. Besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en zout. Kneus de knoflookteentjes en leg ze samen met de aubergines op een met bakpapier beklede ovenplaat. Gaar 15 minuten in de oven.
-
2
Maak de dressing voor de auberginesalade. Meng de rodewijnazijn met 2 el olijfolie en het sap en de zeste van de citroen. Breng op smaak met zwarte peper en een klein snuifje zout.
-
3
Kruid de lamskoteletjes met het komijnpoeder, zwarte peper en een klein snuifje zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak de lamskotelet jes zo’n 2 minuten per kant, zo zijn ze nog mooi rosé.
-
4
Haal de aubergines uit de oven. Verwijder de teentjes knoflook. Besprenkel de aubergines met de dressing. Spoel de munt en de peterselie, hak grof en strooi over de aubergines. Werk af met de sesamzaadjes. Serveer de auberginesalade met de gegrilde lamskoteletjes.
Tip! Lekker met gebakken aardappeltjes.