Pasta met erwtjes, courgettes, ricotta en munt
bereiding
-
1
Maak de pesto. Spoel de kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten 4 à 5 minuten droog in een koekenpan met anti- aanbaklaag. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender, kruid met peper en zout en mix.
Voeg dan, verder mixend, geleidelijk de olijfolie toe. -
2
Kook de erwtjes 5 min. in lichtgezouten water, giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.
-
3
Maak de courgette schoon en snij een dunschiller of mandoline in dunne linten. Stoof 3 minuten in 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de erwtjes, de courgette en het citroensap. Werk af met een lepeltje pesto, verkruimel er de ricotta over, kruid met wat piment d’espelette of cayennepeper en werk af met een paar blaadjes basilicum.